Umplutură de ficat de viţel sau de pasare
PrinteazaUmplutură de ficat de viţel sau de pasare
- 200 g ficat de viţel
- 3 gălbenuşuri
- 50 g unt proaspăt
- 1 lingură unt pentru prăjit
- lapte
- 1 ceapă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălăm ficatul şi îl fierbem în lapte. Cînd este gata îl prăjim puţin în unt. In aceeaşi tigaie prăjim şi ceapa tăiată mărunt. Lăsăm să se răcească şi trecem totul de două. ori prin maşina de tocat.
Frecăm untul pînă se face spumă. Adăugăm un gălbenuş crud şi două gălbenuşuri fierte tari, date prin sită. Frecăm bine, punem şi ficatul şi amestecăm pînă se face ca o pastă. Adăugăm sare şi piper.
Poftă bună!