Umplutura de legume si carne

Printeaza

Umplutura de legume si carne din: faina, drojdie, sare, zahar, unt, carne de vita, ceapa, rosii, ardei, verdeata, chili, sare, piper.

Ingrediente:Umplutura de legume si carne

Pentru aluat:

  • 600 g făină
  • 400 ml apă călduţă
  • 1 pliculeţ cu drojdie uscată
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 50 g unt topit, pentru uns

Pentru umplutura:

  • 500 g carne de vită tocată
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras roşu
  • 2 ardei iuţi verzi
  • 300 g roşii bine coapte, decojite
  • 1 legătură de pătrunjel, tăiat mărunt
  • 1 linguriţă cu cimbru
  • fulgi de chili, opţional
  • sare şi piper după gust

 

Mod de preparare:

Mai întâi pregăteşte umplutura. Curăţă ceapa şi rade-o pe răzătoarea mare. Las-o la scurs într-o sită timp de 10 minute. Curăţă ardeii de seminţe şi cotoare şi taie-î cubuleţe. Taie roşiile în cubuleţe.

Intr-un castron mare pune carnea, ceapa rasă şi scursă bine, ardeii, roşiile, pătrunjelul şi -condimentele şi amestecă bine. Acoperă cu o folie şi lasă la frigider până este gata aluatul.

Pentru aluat, amestecă într-o cană drojdia cu apa călduţă şi zahărul.

Intr-un castron mare pune făina şi sarea şi toarnă treptat apa cu drojdia, frământând mereu, până obţii un aluat elastic şi nelipicios.

Incălzeşte cuptorul la 220°C.

Presară făină pe blatul de lucru şi modelează aluatul sub forma unui cilindru. Imparte-l în 8 bucăţi, întinde fiecare bucată cu sucitorul până obţii o forma ovală, de aproximativ 32×20 cm.

Intinde umplutură pe fiecare bucată, lăsând marginile libere. Adu marginile spre interior, presându-le, în aşa fel încât să obţii o formă de bărcuţă.

Coace în tava tapetată cu hârtie de copt, timp de 15 minute.

Scoate-le după ce s-au rumenit şi unge marginile cu unt topit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.