Umplutura de legume si carne
PrinteazaUmplutura de legume si carne din: faina, drojdie, sare, zahar, unt, carne de vita, ceapa, rosii, ardei, verdeata, chili, sare, piper.
Pentru aluat:
- 600 g făină
- 400 ml apă călduţă
- 1 pliculeţ cu drojdie uscată
- 1 linguriţă de sare
- 1 linguriţă de zahăr
- 50 g unt topit, pentru uns
Pentru umplutura:
- 500 g carne de vită tocată
- 2 cepe mari
- 1 ardei gras roşu
- 2 ardei iuţi verzi
- 300 g roşii bine coapte, decojite
- 1 legătură de pătrunjel, tăiat mărunt
- 1 linguriţă cu cimbru
- fulgi de chili, opţional
- sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Mai întâi pregăteşte umplutura. Curăţă ceapa şi rade-o pe răzătoarea mare. Las-o la scurs într-o sită timp de 10 minute. Curăţă ardeii de seminţe şi cotoare şi taie-î cubuleţe. Taie roşiile în cubuleţe.
Intr-un castron mare pune carnea, ceapa rasă şi scursă bine, ardeii, roşiile, pătrunjelul şi -condimentele şi amestecă bine. Acoperă cu o folie şi lasă la frigider până este gata aluatul.
Pentru aluat, amestecă într-o cană drojdia cu apa călduţă şi zahărul.
Intr-un castron mare pune făina şi sarea şi toarnă treptat apa cu drojdia, frământând mereu, până obţii un aluat elastic şi nelipicios.
Incălzeşte cuptorul la 220°C.
Presară făină pe blatul de lucru şi modelează aluatul sub forma unui cilindru. Imparte-l în 8 bucăţi, întinde fiecare bucată cu sucitorul până obţii o forma ovală, de aproximativ 32×20 cm.
Intinde umplutură pe fiecare bucată, lăsând marginile libere. Adu marginile spre interior, presându-le, în aşa fel încât să obţii o formă de bărcuţă.
Coace în tava tapetată cu hârtie de copt, timp de 15 minute.
Scoate-le după ce s-au rumenit şi unge marginile cu unt topit.
Pofta buna!