Umplutura de mac

Printeaza

Umplutura de mac din: mac, zahar, pesmet, unt, lapte, vanilie, portocala sau lamaie.

Ingrediente:

  • 300 g mac
  • 300 g zahăr tos
  • 3 linguri cu pesmet alb
  • 100 g unt
  • 800 ml lapte
  • 1 baton de vanilie
  • coaja de la o portocală (sau lămâie)

 

Mod de preparare Umplutura de mac:

Spală macul cu apă rece, scurge-l, apoi opăreşte ! cu apă clocotită. Lasă-I la umflat timp de 3-4 ore.

Scurge-l din nou de apă şi pisează-l (în piuă). Pune macul pisat la fiert în lapte, împreună cu zahărul, pesmetul şi aromele.

Amestecă mereu în cratiţă cu o lingură de lemn, având grijă să nu se prindă, până când vei obţine o cremă consistentă, la de pe foc, adaugă untul şi amestecă încet până se încorporează. Lasă să se răcească.

Este o umplutură excelentă pentru cozonacii de sărbători, rulouri şi melci, dar şi pentru prăjitura cu blaturi din napolitană ori cea în straturi.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.