Umplutura de mac
PrinteazaUmplutura de mac din: mac, zahar, pesmet, unt, lapte, vanilie, portocala sau lamaie.
Ingrediente:
- 300 g mac
- 300 g zahăr tos
- 3 linguri cu pesmet alb
- 100 g unt
- 800 ml lapte
- 1 baton de vanilie
- coaja de la o portocală (sau lămâie)
Mod de preparare Umplutura de mac:
Spală macul cu apă rece, scurge-l, apoi opăreşte ! cu apă clocotită. Lasă-I la umflat timp de 3-4 ore.
Scurge-l din nou de apă şi pisează-l (în piuă). Pune macul pisat la fiert în lapte, împreună cu zahărul, pesmetul şi aromele.
Amestecă mereu în cratiţă cu o lingură de lemn, având grijă să nu se prindă, până când vei obţine o cremă consistentă, la de pe foc, adaugă untul şi amestecă încet până se încorporează. Lasă să se răcească.
Este o umplutură excelentă pentru cozonacii de sărbători, rulouri şi melci, dar şi pentru prăjitura cu blaturi din napolitană ori cea în straturi.
Pofta buna!