Umplutura picanta
PrinteazaUmplutura picanta din: rasol de vita, ceapa, albitura, morcovi, suc de rosii, ardei copti, ardei iuti, patrunjel, sare, piper.
- 1,5 kg rasol de vită
Pentru supa:
- 1-2 cepe
- 2-3 bucăţi de albitură
- 2-3 morcovi
Pentru umplutura:
- 100 ml suc de roşii
- 8-9 ardei (gogoşari) copţi
- 1-2 ardei iuţi sau chili
- pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune rasolul la fiert în 31 de apă clocotită cu un praf de sare. la spuma când este cazul. Adaugă legumele curăţate şi lasă-le pe foc domol. Strecoară supa şi procedează mai departe după plac: cu tăiţei sau găluşte.
Mărunţeşte carnea fiartă. La fel procedează cu ardeii capia, dar şi cu cel iute şi amestecă totul cu grijă.
Adaugă sare şi piper, leag-o cu puţin suc de roşii şi pune pătrunjel tocat mărunt.
Foloseşte umplutura pentru omletă, ruladă din piept de pui, clătite servite la antreu sau chiar într-o lasagna.
Pofta buna!