Cuscus sau couscous – Proprietati, beneficii si retete cu cuscus. Couscous (sau cuscus) este un aliment tradițional din regiunile nord-africane, în special din Maroc, Algeria și Tunisia, și este acum popular în întreaga lume ca o alternativă sănătoasă la orez, paste și alte tipuri de carbohidrați. Este făcut din grâu dur măcinat sau secară și […]
Unt de mere cu rozmarin
PrinteazaUnt de mere cu rozmarin din: mere rosii, scortisoara, cidru de mere, zeama de lamaie, miere, rozmarin.
Ingrediente:
- 10 mere rosii tocate
- 3 bete de scortisoara
- jumatate de cana de cidru de mere
- zeama unei lamai
- un sfert de cana de miere sau sirop de agave
- 3 fire de romzarin
Mod de preparare:
Adăugaţi toate ingrediente într-un vas yena şi daţi la cuptor până fierbe lichidul de la baza vasului.
Ţineţi încă 45 de minute la cuptor şi scoateţi firele de rozmarin şi betele de scorţişoară.
Pasaţi în blender şi dati din nou la cuptor timp de 2 ore, fără capac.
Amestecaţi din când în când. Se poate păstra la cuptor o săptămână.
Unt de mere cu rozmarin
Pofta buna!
Cuscus sau couscous – Proprietati, beneficii si retete cu cuscus
Tocăniță rapida de pui cu legume
Tocăniță rapida de pui cu legume din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei gras, fasole verde, usturoi, ulei de masline, boia dulce, sare, piper, bulion de rosii, patrunjel. Ingrediente: 300 g piept de pui, tăiat în bucăți mici 1 ceapă medie, tocată 2 morcovi, tăiați în rondele subțiri 1 ardei gras, tăiat în bucăți […]