Unt de lapti din: unt, lapti. Ingrediente: 3-4 linguri unt (circa 150 g) circa 75 g lapţi Mod de preparare: Lapţii se prăjesc foarte puţin (trebuie să rămână moi), apoi sosul se pregăteşte ca şi untul de somon şi este folosit rece pentru aceleaşi preparate. Pofta buna!
Unt de somon afumat
PrinteazaUnt de somon afumat din: unt, file de somon afumat.
- 2-3 linguri unt (circa 150 g)
- circa 75 g file de somon afumat
Mod de preparare:
Untul şi somonul se bat foarte bine (şi mult) într-o piuliţă de lemn sau ceramică.
Se obţine o pastă fină care este trecută prin sită.
Sosul este folosit uzual rece, pentru pregătirea unor aperitive sofisticate.
In funcţie de utilizare, în sos se pot adăuga mirodenii (piper, ienibahar, boia de ardei etc.).
Pofta buna!
poate iti place si:
Unt de lapti
Somon afumat la cald cu salată de untisor
O reteta de somon afumat la cald cu salata de untisor din: cartofi, sare de mare, somon, ceapa rosie, marar, untisor, whisky, otet de vin alb, miere, mustar, ulei de arahide, ulei de masline si piper. Dacă doriţi, înlocuiţi somonul afumat la cald cu păstrăv afumat sau chiar cu macrou picant afumat. Când este sezonul […]
Carpaccio de somon cu untişor şi fenicul
O reteta de carpaccio de somon cu untusor si fenicul din: somon, untisor, fenicul, marar, arpagic verde, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g somon foarte proaspat 150 g untisor 2 feniculi 2 fire de marar 10 fire de arpagic verde sucul de la 1 lamaie 4 linguri de […]
Pofta buna!