Unt cu trufe

Printeaza

Unt cu trufe – Untul cu trufe este un deliciu culinar care aduce un plus de rafinament oricarui preparat. Bogat si aromatic, acest unt infuzat cu trufe adauga o nota luxurianta pastelor, carnii, legumelor sau chiar simplu, intins pe paine prajita.

Trufele, cunoscute pentru aroma lor unica si intensa, sunt o adevarata bijuterie gastronomica, iar combinatia cu untul cremos creeaza un condiment exceptional.

Prepararea untului cu trufe este surprinzator de simpla, dar rezultatul este demn de cele mai sofisticate mese.

 

Ingrediente

  • 250 g unt nesarat, la temperatura camerei
  • 20 g trufe negre proaspete sau conservate
  • 1/2 lingurita sare de mare fina
  • Optional: putin ulei de trufe pentru o aroma mai intensa

 

Modul de preparare

Asigura-te ca untul este la temperatura camerei, astfel incat sa fie usor de amestecat.

Daca folosesti trufe proaspete, curata-le usor de murdarie folosind o periuta moale sau un prosop umed.

Daca folosesti trufe conservate, scurge-le bine.

Trufele trebuie tocate foarte marunt sau date pe razatoarea fina. Acest lucru va ajuta la dispersarea uniforma a aromei lor in unt.

Intr-un bol mare, pune untul moale si adauga trufele tocate. Adauga sare de mare si, daca doresti, cateva picaturi de ulei de trufe pentru un plus de aroma.

Foloseste o spatula sau o lingura de lemn pentru a amesteca bine toate ingredientele pana cand trufele sunt uniform distribuite in unt.

Transfera untul cu trufe pe o folie de plastic alimentara si modeleaza-l sub forma de cilindru. Inveleste-l bine in folie si pune-l in frigider pentru cel putin 2 ore, astfel incat sa se intareasca si sa permita aromelor sa se imbine perfect.

Intinde untul cu trufe pe paine prajita sau crostini pentru un aperitiv simplu si rafinat.

Adauga o lingura de unt cu trufe la paste proaspete, cartofi copti, risotto sau fripturi pentru a adauga un strat suplimentar de aroma.

Pastreaza untul cu trufe in frigider, intr-un recipient etans, pentru pana la doua saptamani. De asemenea, poti congela untul pentru o utilizare ulterioara, timp de pana la 3 luni.

Reteta Unt cu trufe

  • Pregatire: 15 minute
  • Racire: 2 ore
  • Timp total: 2 ore si 15 minute

Alege trufe de calitate pentru a te bucura de aroma lor autentica si intensa.

Experimenteaza cu cantitatea de trufe in functie de intensitatea dorita a aromei.

Poti adauga si alte condimente sau ierburi, precum patrunjel sau usturoi, pentru a personaliza reteta.

Valori nutritionale (per portie de 10 g)

  • Calorii: 72 kcal
  • Proteine: 0.1 g
  • Carbohidrati: 0 g
  • Grasimi: 8 g
  • Fibre: 0 g
  • Zaharuri: 0 g

Untul cu trufe este mai mult decat un simplu ingredient, este un adevarat lux culinar care poate transforma orice fel de mancare intr-o capodopera gastronomica.

 

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.