Urs ciobanesc (Bulz de mamaliga cu branza)

Printeaza

24Urs ciobanesc din: zer sau jintita, branza de oi, unt, malai, sare.

Ingrediente:Urs ciobanesc

  • 1 l zer sau de jintiţă (zer care păstrează bucăţi mici de brânză, prin fierbere jintiţei se obţine urda)
  • brânză frământată de oi
  • 2 linguri cu unt
  • 350 g mălai
  • 1 lingură de sare

 

Mod de preparare:

Faceţi o mămăligă vârtoasă din zer cald, 1 lingură cu sare şi mălai-pus în ploaie. Amestecaţi în ceaun cu lingura de lemn până când începe lichidul să clocotească.

Lăsaţi mămăliga să fiarbă 20 min, neteziţi cu lingura umedă şi desprindeţi uşor marginile ca s-o puteţi răsturna întreagă pe un fund de lemn.

Tăiaţi cu aţa mămăliga în 6 bucăţi, pe care le turtiţi cu lingura ca să obţineţi nişte pătrate. Acoperiţi mămăliga cu unt, puneţi câte 1 pumn de brânză în mijloc, strângeţi pătratul în mână ca să obţineţi un bulz rotund. Puneţi un grătar pe jar (după ce l-aţi frecat cu praf de curăţat şi l-aţi spălat în multe ape), iar pe el aranjaţi câte două bulzuri. Rumeniţi-le pe toate părţile pentru ca brânză să se topească.

Serviţi câte 1 bulz pe farfurie cât este fierbinte. Este bun vinul alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.