Mancare de urzici proaspete din: urzici, ceapa, spanac, usturoi, ulei, faina, lapte, sare, piper. Ingrediente: 300 g urzici proaspete 200 g spanac proaspăt 1 ceapă 3 căţei de usturoi 3 linguri ulei sare piper măcinat 1 lingură făină 250 ml lapte un vârf cuţit bicarbonat Mod de preparare: Urzicile şi spanacul se spală în […]
Urzici batute
PrinteazaUrzici batute din: urzici, ulei, faina, hrean, mujdei, sare.
Ingrediente:
- 1,250 kg urzici
- 1 lingură ulei
- 1 lingură făină
- hrean ras
- mujdei
- sare
Mod de preparare:
Curăţăm urzicile alegînd pentru mîncare frunzele fragede şi vîrfurile. Spălăm în 2-3 ape călduţe.
Punem urzicile într-o oală şi turnăm peste ele apă sărată, clocotită, cît să le acopere.
După ce frunzele au fiert bine, le scurgem într-o strecurătoare şi le răsturnăm apoi în oală.
Pe urmă frecăm urzicile de marginea oalei cu dosul unei linguri de lemn, pînă se fac ca o pastă. Adăugăm ulei şi făină.
Turnăm cîte puţin din zeama de urzici, pînă se subţiază. Lăsăm să fiarbă cam 3/4 oră.
Scoatem urzicile într-o farfurie şi le servim la masă reci, cu hrean sau cu mujdei de usturoi şi cu mămăliguţă.
Dacă le pregătim cu unt, le servim calde.
Friptură de Vită cu Sos de Piper Verde și Cognac
Friptură de Vită cu Sos de Piper Verde și Cognac. Perfectă pentru un dineu elegant sau o seară romantică, friptura de vită este o demonstrație de artă culinară. Pregătire: 15 minute Gătire: 20 minute Total: 35 minute Ingrediente Friptură de vită de calitate superioară: Alegeți un mușchi de vită pentru textura sa fragedă. Piper verde […]
Tagliatelle cu fructe de mare – un fel de mâncare elegant și plin de gust care combină textura fină a pastelor cu prospețimea fructelor de mare. Perfect pentru o cină romantică sau o seară specială în familie, acest fel de mâncare va transporta simțurile direct pe țărmurile Italiei. Pregătire: 15 minute Gătit: 15 minute Total: […]
Incoming search terms:
- cum se fac urzicile
- urzici batute
- retete culinare urzici batute
Foarte bune urzicile!
Imi place mancarea de urzici. Incerc sa-i conving si pe copii sa manance.