Urzici cu hrean si pastarnac
PrinteazaUrzici cu hrean si pastarnac din: urzici, ceapa, pastarnac, morcov, malai, ulei, usturoi, nuca, hrean, sare.
- 1 kg urzici
- 1 ceapă
- 1 păstârnac
- 1 morcov
- 1 lingură de mălai
- ulei
- 5 căţei de usturoi
- 2 linguri de miez de nucă măcinata
- 1 linguriţă de hrean ras
- sare
Mod de preparare:
Urzicile se spală în mai multe ape. Ceapa, morcovul, păstâmacul se turăţă, se rad şi se pun la fiert împreună cu urzicile.
După ce au fiert urzicile, se scurg, se toacă şi se freacă cu mălaiul pană se formează o ciulama. Se adaugă usturoiul, hreanul, se potrivesc de sare şi se amestecă foarte bine.
Această compoziţie se pune într-o tavă unsă cu ulei, şe adaugă o ceaşcă din apa în care au fiert urzicile şi se dau la cuptor până scad.
Se servesc cu mămăligă. Se poate adăuga în compoziţie şi 2 linguri de nucă pisată. Aceeaşi reţetă, fără nucă, se poate face şi din mazăre sau fasole.
Pofta buna!
Foarte buna combinatia asta 🙂