Urzici cu hrean si usturoi
PrinteazaUrzici cu hrean si usturoi din: urzici, ceapa, morcov, malai, usturoi, hrean, ulei, sare.
- 1 kg urzici
- 1 ceapă
- 1 păstârnac
- 1 morcov
- 1 lingură de mălai
- ulei
- 5 căţei de usturoi
- 1 lingură hrean ras
- sare
Mod de preparare:
Speli urzicile în mai multe ape, apoi cureţi ceapa, morcovul, păstârnacul, le razi şi le pui la fiert împreună cu urzicile. După ce au fiert, strecori urzicile şi zarzavatul, !e toci şi le freci cu mălaiul până se formează o ciulama.
Adaugi usturoiul, hreanul ras, potriveşti de sare şi amesteci foarte bine. Pui compoziţia într-o tavă unsă cu ulei, adaugi o ceaşcă din apa in care au fiert urzicile şi le dai la cuptor până scad.
Se servesc cu mamaliguta.
Poftă bună!