Urzici cu hrean si usturoi

Printeaza

Urzici cu hrean si usturoi din: urzici, ceapa, morcov, malai, usturoi, hrean, ulei, sare.

Ingrediente:Urzici cu hrean si usturoi

  • 1 kg urzici
  • 1 ceapă
  • 1 păstârnac
  • 1 morcov
  • 1 lingură de mălai
  • ulei
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 lingură hrean ras
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli urzicile în mai multe ape, apoi cureţi ceapa, morcovul, păstârnacul, le razi şi le pui la fiert împreună cu urzicile. După ce au fiert, strecori urzicile şi zarzavatul, !e toci şi le freci cu mălaiul până se formează o ciula­ma.

Adaugi usturoiul, hreanul ras, potriveşti de sare şi amesteci foarte bine. Pui compoziţia într-o tavă unsă cu ulei, adaugi o ceaşcă din apa in care au fiert urzicile şi le dai la cuptor până scad.

Se servesc cu mamaliguta.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.