Urzici cu nuca

Printeaza

 

O reteta de urzici cu nuca, morcovi, malai, usturoi, sare, ceapa, pastarnac, hrean si ulei.

Ingrediente: Urzici cu nuca

  • 1 kg urzici
  • 2 morcovi
  • 2 linguri mălai
  • 5-6 căţei usturoi
  • sare după gust
  • 1 ceapă
  • 1 păstârnac
  • 2 linguri miez de nucă măcinat
  • 1 linguriţă hrean ras
  • 3 linguri de ulei

 

Mod de preparare:

Razi ceapa, morcovii, păstâr­nacul şi le fierbi împreună cu urzicile în puţină apă. Când au fiert urzicile cu rădăcinoasele, le scurgi, dar păstrezi zeama, le toci şi le freci bine cu mălai, până se fac ca o ciulama.

Potriveşti de sare, adaugi usturoiul tocat, miezul de nucă, uleiul, hreanul ras şi amesteci bine. Le dai apoi la cuptor şi le stropeşti din când în când cu zeama de la fiert, până aceasta se termină. Sunt bune cu mămăliguţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.