Urzici cu nuca
Printeaza
O reteta de urzici cu nuca, morcovi, malai, usturoi, sare, ceapa, pastarnac, hrean si ulei.
- 1 kg urzici
- 2 morcovi
- 2 linguri mălai
- 5-6 căţei usturoi
- sare după gust
- 1 ceapă
- 1 păstârnac
- 2 linguri miez de nucă măcinat
- 1 linguriţă hrean ras
- 3 linguri de ulei
Mod de preparare:
Razi ceapa, morcovii, păstârnacul şi le fierbi împreună cu urzicile în puţină apă. Când au fiert urzicile cu rădăcinoasele, le scurgi, dar păstrezi zeama, le toci şi le freci bine cu mălai, până se fac ca o ciulama.
Potriveşti de sare, adaugi usturoiul tocat, miezul de nucă, uleiul, hreanul ras şi amesteci bine. Le dai apoi la cuptor şi le stropeşti din când în când cu zeama de la fiert, până aceasta se termină. Sunt bune cu mămăliguţă.
Pofta buna!