Urzici la cuptor

Printeaza

Urzici la cuptor

Ingrediente:Urzici la cuptor

  • 1 kg urzici tinere
  • 50 g unt + 50 g unt pentru uns tava
  • 4 ouă
  • 200 g telemea de Brăila
  • 1 pahar cu lapte
  • 4 linguri făină
  • 1 ceaşcă orez cu bob lung
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Se grijesc bine urzicile, cu apă multă, că au nisip şi vietăţi, se pun la fiert. Ouăle se bat bine cu făina, laptele, untul, piperul, până se fac pastă şi spumă.Se spală, se fierbe orezul Urzicile se scot, se scurg, se toacă, se amestecă cu orez fiert şi pastă de ouă.

Cratiţa e unge bine cu unt se aştern urzicile cu orez şi pastă.

Deasupra se rade brânza în cuptorul cu foc mărunt vor sta o juma de oră, să se-nchege şi să se aurească brânza.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • urzici la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.