Urzici cu ouă ochiuri şi mămăliguţă

Printeaza

O reteta de Urzici cu ouă ochiuri şi mămăliguţă din: urzici, ceapa, faina, pasta de rosii, usturoi si sare.

Ingrediente:Urzici cu ouă ochiuri şi mămăliguţă

  • 7-8 gramajoare de urzici
  • 3-4 cepe potrivite
  • 2 linguri rase cu faina
  • 1 borcan (400 g) pasta de rosii sau bulion
  • 1 capatana de usturoi
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi urzicile de codiţe, le speli în câteva ape (să nu ră­mână pământ pe frunze) şi le pui la fiert. Fierbi urzicile până se înmoaie bine, astfel încât frunzele să nu fie aspre. Scurgi frunzele de apa în care au fiert şi le mixezi sau le freci bine cu o lingură de lemn.

Ceapa toca­tă mărunt o căleşti până devi­ne aurie, adaugi făina şi puţină zeamă rămasă de la fierberea urzicilor. Când făina este bine prăjită, adaugi pasta de roşii şi urzicile. Laşi la fiert până dă un clocot de câteva ori. Laşi la răcit, apoi adaugi usturoiul pisat cu puţină sare.

Pentru fi­ecare porţie faci un ou ochi şi îl serveşti pe farfurie, alături de clăpuşită şi mămăliguţă.

Urzici cu ouă ochiuri şi mămăliguţă

Urzici cu ouă ochiuri şi mămăliguţă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.