Urzici cu ouă ochiuri şi mămăliguţă
PrinteazaO reteta de Urzici cu ouă ochiuri şi mămăliguţă din: urzici, ceapa, faina, pasta de rosii, usturoi si sare.
- 7-8 gramajoare de urzici
- 3-4 cepe potrivite
- 2 linguri rase cu faina
- 1 borcan (400 g) pasta de rosii sau bulion
- 1 capatana de usturoi
- sare
Mod de preparare:
Cureţi urzicile de codiţe, le speli în câteva ape (să nu rămână pământ pe frunze) şi le pui la fiert. Fierbi urzicile până se înmoaie bine, astfel încât frunzele să nu fie aspre. Scurgi frunzele de apa în care au fiert şi le mixezi sau le freci bine cu o lingură de lemn.
Ceapa tocată mărunt o căleşti până devine aurie, adaugi făina şi puţină zeamă rămasă de la fierberea urzicilor. Când făina este bine prăjită, adaugi pasta de roşii şi urzicile. Laşi la fiert până dă un clocot de câteva ori. Laşi la răcit, apoi adaugi usturoiul pisat cu puţină sare.
Pentru fiecare porţie faci un ou ochi şi îl serveşti pe farfurie, alături de clăpuşită şi mămăliguţă.
Urzici cu ouă ochiuri şi mămăliguţă
Pofta buna!