Urzici sleite
PrinteazaUrzici sleite
- 1 kg urzici
- 1 ceapă
- 250 g morcovi
- 1 păstârnac
- 2 linguri mălai
- 2 linguri miez de nucă, măcinat
- 5-6 căţei usturoi
- 1 linguriţă hrean ras
- sare
- 3 linguri de unt
Mod de preparare:
Se rad ceapa, morcovii, păstârnacul se grijesc urzicile bine, se pun la fiert în puţină apă cu ceapă, morcovi şi păstârnac.
Se toacă usturoiul când au fiert, urzicile se scurg (zeama se păstrează) se toacă şi se freacă bine cu mălai, până se face o ciulama se potrivesc de sare, se adaugă usturoiul, miezul de nucă, untul, hreanulse amestecă iar bine şi se pun la cuptor, stropite din când în când cu zeama de la fiert, până se termină, iar sloiul e îndesat.
Se oferă cu mămăligă.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- urzici sleite