Uscăţele-sahele
PrinteazaUscăţele-sahele
- 3 ouă
- 2 linguri zahăr
- 1 lingură spirt rafinat (sau 2 linguri vodcă, rom sau rachiu)
- 1 praf de sare
- 5 linguri ulei
- vanilie sau coajă de lămîie rasă
- făină cît cuprinde
Mod de preparare:
Se bat albuşurile spumă, adăugînd cîte puţin zahăr. Se adaugă gălbenuşurile unul cîte unul, amestecînd mereu, apoi cîte o lingură de ulei, fără să înceteze amestecatul, pînă la adăugarea ultimei linguri de ulei.
Se pune sarea, spirtul, vanilia sau coaja de lămîie, făina, şi se frămîntă cu lingura o cocă moale.
Pe planşeta de aluat, presărată cu făină, se pune aluatul şi se face din el un sul gros de 4-5 degete. Din acest sul se taie bucăţi de grosimea unui deget, se turtesc dîndu-le formă lunguiaţă.
Fiecare bucăţică se unge cu ulei, se presară cu zahăr tos şi se aşază în tava de copt.
Se coc la foc iute.
Pofta buna!