Uscăţele-sahele

Printeaza

Uscăţele-sahele

Ingrediente:Uscăţele-sahele

  • 3 ouă
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură spirt rafinat (sau 2 linguri vodcă, rom sau rachiu)
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri ulei
  • vanilie sau coajă de lămîie rasă
  • făină cît cuprinde

 

Mod de preparare:

Se bat albuşurile spumă, adăugînd cîte puţin zahăr. Se adaugă gălbenuşurile unul cîte unul, amestecînd mereu, apoi cîte o lingură de ulei, fără să înceteze amestecatul, pînă la adău­garea ultimei linguri de ulei.

Se pune sarea, spirtul, vanilia sau coaja de lămîie, făina, şi se frămîntă cu lingura o cocă moale.

Pe planşeta de aluat, presărată cu făină, se pune aluatul şi se face din el un sul gros de 4-5 degete. Din acest sul se taie bucăţi de grosimea unui deget, se turtesc dîndu-le formă lunguiaţă.

Fiecare bucăţică se unge cu ulei, se presară cu zahăr tos şi se aşază în tava de copt.

Se coc la foc iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.