Usturoi copt
PrinteazaUsturoi copt din: usturoi, ulei de masline, paine si unt.
Ingrediente:
- 4 capatani de usturoi
- 1,5 linguri ulei de masline
- 1 paine bagheta feliata
- unt
Mod de preparare:
De la fiecare căpăţână de usturoi se taie câte un căpăcel astfel încât să se vadă toţi căţeii; apoi se aşază pe folie de aluminiu.
Se stropeşte cu ulei partea de sus; se înfăşoară căpăţânile în folie de aluminiu şi se aşază pe o tavă; se coc cea 50 min. în cuptorul încins ta 200 °C.
Se scot pacheţelele din cuptor, se despacheteză căpăţânile, apoi se dau încă o dată la cuptor şi se mai coc 5-10 min.
Se prăjesc într-o tigaie feliile de baghetă şi se freacă cu unt şi căpăţâni de usturoi coapte.
Se servesc tartinele drept garnitură la friptură, de exemplu aripioare de pui la cuptor.
Usturoi copt
Pofta buna!
O sa incerc si eu sa fac usturoi copt