Usturoi in otet

Printeaza

Usturoi in otet din: usturoi, otet, zahar, boabe de mustar, seminte de telina.

Ingrediente:Usturoi in otet

  • 250 g de usturoi
  • 480 ml (2 căni) de oţet alb
  • 150 g (2/3 cană) de zahăr tos
  • 2 g (1/2 linguriţă) de boabe de muştar
  • 2 g (1/2 linguriţă) de seminţe de ţelină

 

Mod de preparare:

Puneţi oţetul şi zahărul într-un castron. Boabele de muştar şi seminţele de ţelina pot fi adăugate direct în oţet.

Fierbeţi amestecul timp de 5 minute, apoi adăugaţi usturoiul curăţat de pieliţă, având grijă să tăiaţi căţeii mai mari în patru sau în două. Mai fierbeţi încă 5 minute.

Daţi deoparte.

Umpleţi cu usturoi borcane sterilizate în prealabil până la 2,5 cm de marginea de sus. Acoperiţi cu saramura. Lăsaţi la marinat câteva săptămâni şi serviţi ca garnitură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.