Usturoi in otet
PrinteazaUsturoi in otet din: usturoi, otet, zahar, boabe de mustar, seminte de telina.
- 250 g de usturoi
- 480 ml (2 căni) de oţet alb
- 150 g (2/3 cană) de zahăr tos
- 2 g (1/2 linguriţă) de boabe de muştar
- 2 g (1/2 linguriţă) de seminţe de ţelină
Mod de preparare:
Puneţi oţetul şi zahărul într-un castron. Boabele de muştar şi seminţele de ţelina pot fi adăugate direct în oţet.
Fierbeţi amestecul timp de 5 minute, apoi adăugaţi usturoiul curăţat de pieliţă, având grijă să tăiaţi căţeii mai mari în patru sau în două. Mai fierbeţi încă 5 minute.
Daţi deoparte.
Umpleţi cu usturoi borcane sterilizate în prealabil până la 2,5 cm de marginea de sus. Acoperiţi cu saramura. Lăsaţi la marinat câteva săptămâni şi serviţi ca garnitură.
Pofta buna!