Usturoi murat in otet de vin
PrinteazaUsturoi murat in otet de vin din: usturoi, otet de vin, ardei iuti, vin alb, sare grunjoasa, zahar.
- 400 g usturoi
- 250 ml otet de vin
- 2 ardei iuti rosii
- 100 ml vin alb
- 2-3 lingurite de sare grunjoasa
- 2-3 lingurite de zahar
Mod de preparare:
Cureţi usturoiul bine şi tai ardeii iuţi feliuţe. Intre timp, pui oţetul cu zahărul, sarea şi vinul la fiert. Laşi să dea în câteva clocote, după care iei vasul de pe foc.
Adaugi căţeii de usturoi în amestecul de otet si îi lasi cel mult 2 minute. Scoţi usturoiul cu o paletă, îl aşezi în borcane, pui feliuţele de ardei, apoi torni lichidul fierbinte.
Acoperi borcanele şi le laşi încă 5-10 minute într-un vas mai mare cu apă fierbinte. După ce s-au răcit .complet, le depozitezi în loc răcoros.
Usturoi murat in otet de vin
Pofta buna!