Văcuţă cu conopidă
PrinteazaO reteta de vacuta cu conopida din: carne macra de vita, ulei, ceapa, conopida, otet, rosii in bulion, faina, patrunjel, vin, sare si piper.
- 500 g carne macră de vită
- 100 ml ulei
- 2 cepe
- 1 conopidă mare
- 2 linguri oţet
- 200 g roşii în bulion
- 1 lingură făină
- 1 legătură pătrunjel
- 50 ml vin
- piper
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, o usucaţi cu un şervet şi o tăiaţi în bucăţi. Presăraţi carnea cu puţină sare şi o înăbuşiţi cu 50 ml ulei şi 3 – 4 linguri cu apă.
Turnaţi treptat vinul şi apă cât să acopere carnea şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, timp de 1 oră. Din când în când, amestecaţi şi completaţi cu apă.
Între timp curăţaţi, spălaţi şi tăiaşi mărunt ceapa. Desfaceţi conopida în bucheţele, pe care le fierbeţi în apă cu oţetul şi puţină sare, timp de 10 minute. Dacă roşiile au fost conservate cu coajă, le decojiţi, apoi le tăiaţi mărunt. Dizolvaţi făina şi bulionul în 100 ml apă rece.
Când carnea este bine pătrunsă, înăbuşiţi în altă tigaie ceapa în uleiul rămas, adăugaţi roşiile, apa şi făina. Fierbeţi sosul la foc mic, timp de 5 minute.
În oala în care fierbe carnea, adăugaţi sosul şi conopida, piper şi sare după gust şi le mai fierbeţi împreună timp de 5 minute.
Serviţi porţiile de mâncare presărate cu verdeaţă fin tocată.
Văcuţă cu conopidă
Pofta buna!