Vacuta cu rosii si branza

Printeaza

Vacuta cu rosii si branza din: carne de vita, ulei, ceapa, morcovi, dafin, usturoi, lamai, faina, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vită
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 foaie dafin
  • 2 căţei usturoi
  • 2 lămâi
  • 1 linguriţă făină de porumb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Vacuta cu rosii si branza:

Se taie carnea în cinci bucăţi, se spală şi se pune în oală. Se adaugă untul şi uleiul şi se prăjeşte carnea.

Când este gata, se stropeşte cu suc de lămâie.

Se curăţă usturoiul şi ceapa, se taie mărunt şi se pun alături de came. Se toarnă două pahare cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc mic.

Când sosul s-a îngroşat bine, se adaugă o jumătate de lingură de faină de porumb, dizolvată în puţină apă (oţet sau vin alb).

Se lasă la fiert câteva minute.

Se serveşte cu pilaf de orez sau piure de cartofi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.