Vafe cu cascaval si iaurt

Printeaza

Vafe cu cascaval si iaurt din: ouă, unt, praf de copt, iaurt, sare, caşcaval, făină.

Vafe_cu_cascaval_si_iaurt

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 400 g unt
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 150 g iaurt
  • 1 praf de sare
  • 150 g caşcaval ras
  • circa 300 g făină

 

Mod de preparare:

Mixezi ouăle împreună cu sarea şi untul moale, la tem­peratura camerei. Adaugi iaurtul, caşcavalul ras, pra­ful de copt, făina cernută şi mixezi până obţii un aluat de consistenţa unei smân­tâni groase.

Ungi cu puţin ulei forma pentru vafe, folosind un şerveţel îmbibat cu ulei. încingi forma şi pui câte o lingură de aluat. Coci vafele până se rumenesc uşor. Le oferi spre consum fie ca atare, fie alături de paste tartinabile.

Reţeta e foarte versatilă, poate fi modificată adău­ gând şi alte ingrediente, la alegere: telemea rasă, spanac călit şi mărunţit, cubuleţe fine de şuncă presată.

Vafe cu cascaval si iaurt

Vafe_cu_cascaval_si_iaurt

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.