Vafe cu cascaval si iaurt
PrinteazaVafe cu cascaval si iaurt din: ouă, unt, praf de copt, iaurt, sare, caşcaval, făină.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 400 g unt
- 1 linguriţă praf de copt
- 150 g iaurt
- 1 praf de sare
- 150 g caşcaval ras
- circa 300 g făină
Mod de preparare:
Mixezi ouăle împreună cu sarea şi untul moale, la temperatura camerei. Adaugi iaurtul, caşcavalul ras, praful de copt, făina cernută şi mixezi până obţii un aluat de consistenţa unei smântâni groase.
Ungi cu puţin ulei forma pentru vafe, folosind un şerveţel îmbibat cu ulei. încingi forma şi pui câte o lingură de aluat. Coci vafele până se rumenesc uşor. Le oferi spre consum fie ca atare, fie alături de paste tartinabile.
Reţeta e foarte versatilă, poate fi modificată adău gând şi alte ingrediente, la alegere: telemea rasă, spanac călit şi mărunţit, cubuleţe fine de şuncă presată.
Vafe cu cascaval si iaurt
Pofta buna!