Vafe din brânză cu legume
PrinteazaO reteta de vafe din branza cu legume din: branza cheddar, parmezan, civeta, ulei de masline extravirgin, morcovi, dovlecei, cartofi, telina, sare, piper, lapte, unt, branza brie si faina.
pentru vafe:
- 1 10 g brânză cheddar ras
- 6 linguri parmezan ras
- 5-6 fire civetă (sau ceapă verde)
- ulei de măsline extravirgin
Pentru umplutura de legume:
- 140 g morcovi
- 140 g dovlecei (zucchini)
- 120 g cartofi
- 80 g ţelină
- 1 5-20 fire civetă (sau ceapă verde)
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
pentru sosul bechamel:
- 250 ml lapte
- 30 g unt
- 100 g brânză Brie
- 20 g faină albă
Mod de preparare:
Incinge 3 linguri ulei de măsline într-o tigaie şi pune în el toate legumele curăţate şi tăiate bastonaşe. Sărează şi piperează, după gust, şi înăbuşă-le circa 10 minute, astfel încât să fie făcute al dente, apoi scurge-le într-o strecurătoare.
Unge cu ulei, cu ajutorul unei pensule, fundul unei tigăi mici neaderente. Amestecă cele două tipuri de brânză şi civeta (sau ceapa verde) tocată. Presară în tigaie 2 linguri din acest amestec.
Lasă compoziţia să se topească şi, când s-a format o crustă aurie, pe fund, ia tigaia de pe foc şi pune peste brânza topită o parte din legumele pregătite anterior.
Cu ajutorul unui cuţit, rulează crusta de brânză, formând un fel de rulou. Aşază-l într-o tavă pentru cuptor. Procedează la fel până când termini toate ingredientele. Pentru sos, fierbe laptele într-o cratiţă împreună cu brânza Brie curăţată de coajă şi tăiată cuburi.
Topeşte untul într-o altă crăticioară, adaugă făina şi amestecă. Toarnă compoziţia de unt cu faină peste cea de lapte şi brânză, amestecând energic cu telul până când începe să clocotească. Incălzeşte vafele umplute 5 minute în cuptorul încins la 180° C; aşază-le pe farfurii şi adaugă câte 2 linguri de sos bechamel.
Decorează-le cu frunzuliţe de pătrunjel şi cu fire de civetă (sau ceapă verde) şi serveşte-le calde.
Vafe din brânză cu legume
Pofta buna!