Vafe tuilles

Printeaza

Numele acestor specialităţi ale patiseriei franceze, subţiri şi curbate, provine de la cuvântul francez pentru „ţiglă”, deoarece forma lor aminteşte de ţiglele roşii, care pot fi văzute şi astăzi pe clădiri vechi în Franţa.

Acelaşi nume desemnează şi aluaturile coapte în forma unor coşuleţe sau boluri, care se umplu cu o budincă moale sau cu fructe fierte înăbuşit.

Aluatul se prepară întotdeauna din făină, zahăr, ouă şi sare şi se coace în foi subţiri şi rotunde, într-un cuptor bine încins, astfel încât marginile vafelor să fie uşor rumenite.

Forma curbată a vafelor se obţine prin înfăşurarea lor rapidă, după ce au fost coapte, dar cât sunt încă fierbinţi, în jurul unui sucitor sau al cozii unei linguri de lemn.

Există multe reţete pentru aceste dulciuri. Variantele dulci se prepară cu suc de portocale şi licfiior Grand Marnier, cele sărate cu parnrţezan.

Vafele dulci se servesc, de cele mai multe ori, la îngheţată, mousse sau alte deserţuri ori se umplu cu frişcă. Intr-una dintre variante, vafele tuilles rămân întinse şi sunt lipite între ele, catun sandvici, cu un amestec de bezea; acestea se numesc mignons.

 

Vafe tuilles

Vafe tuilles

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.