Valeriana in sos
PrinteazaValeriana in sos din: valeriana, salote, cartof, verdeata, mustar, otet, ulei de rapita, sare, piper.
- 500 g valeriană
- 2 şalote mici
- 1 cartof mare proaspăt fiert
- 1/2 de legătură de verdeaţă pentru salată (de exemplu pătrunjel, chives, roiniţă)
- 1-2 linguriţe de muştar picant
- 2 linguri de oţet
- 4-6 linguri de ulei de rapiţă presat la rece
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă valeriana, se spală cu atenţie şi se lasă să se scurgă bine. Şalotele se curăţă şi se taie cubuleţe. Cartoful proaspăt fiert şi încă calci se descojeşte şi se zdrobeşte cu furculiţa până când devine o pastă fină.
Se spală verdeaţa, se scutură de apă şi se toacă mărunt. Se prepară sosul de salată amestecând într-un castron muştarul, oţetul, uleiul şi 1-2 linguri de apă.
Se încorporează în dressing verdeaţa mărunţită şi se asezonează cu sare şi piper.
Sosul se dă o dată în clocot, apoi se amestecă cu pasta de cartof. Se sărează şi se piperează după gust. La final, se amestecă valeriana cu sosul încă cald şi se aranjează pe farfurii.
Valeriana in sos
Pofta buna!