Valurile Dunarii
PrinteazaValurile Dunarii din: visine, unt, zahar, oua, faina, praf de coopt, lapte, cacao, budinca de vanilie, glazura de ciocolata amaruie, unt de cocos.
- 1 borcan (720 ml) vişine
- 550 g unt
- 275 g zahăr
- 5 ouă
- 300 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 550 ml lapte
- 2 linguriţe cacao
- 1 pachet budincă de vanilie
- 300 g glazură de ciocolată amăruie
- 20 g unt de cocos
Mod de preparare:
Se scurg vişinele. Se încălzeşte cuptorul la 175°C. Se freacă 300 g unt cu 225 g zahăr. Se înglobează ouăle pe rând. Se amestecă făina şi praful de copt, apoi se înglobează succesiv cu 5 linguri de lapte în amestecul de mai sus.
Se întinde jumătate din aluatul obţinut într-o tavă unsă cu grăsime. Se înglobează masa de cacao în aluatul rămas, apoi se întinde peste cel din tavă. Se presară vişinele şi se coace totul 30 de minute.
Se amestecă budinca, 50 g zahăr şi 6 linguri de lapte. Se fierbe restul de 440 ml lapte, se încorporează budinca şi se fierbe 1 minut. Se lasă la răcit. Se bat 250 g unt şi, cu o lingură, se adaugă budinca. Se întinde crema obţinută peste prăjitură. Se topeşte glazura cu untul de cocos şi se întinde peste prăjitură.
Cu ajutorul unei furculiţe se modelează şanţuri pe glazură.
Valurile Dunarii
Pofta buna!