Vanat cu garnitura de gutui coapte

Printeaza

O reteta de vanat cu garnitura de gutui coapte din: carne din pulpa de vanat, rozmarin, ulei extravirgin de masline, ulei, unt, gutuie, zahar, sare, piper, vin rosu si supa de pasare.

Ingrediente:Vanat cu garnitura de gutui coapte

  • 2 bucati de carne din pulpa de vanat, taiate
  • 2 crengute de rozmarin
  • 1 lingura de ulei extravirgin de masline
  • ulei pentru prajit
  • 3 lingurite de unt
  • 1 gutuie mare, decojita, fara samburi, taiata in optimi
  • 1 lingurita de zahar
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 2 lingurite de unt
  • 30 ml de vin rosu
  • 200 ml de supa de pasare
  • 1 lingura de gutuie zdrobita

 

Mod de preparare:

Se marinează carnea cu rozmarinul, uleiul extravirgin de măsline si cu o linguriţă de piper negru. Se ţine la rece timp de 2 ore sau se lasă peste noapte. Se preîncăzeşte cuptorul la 160° C/ gaz 4.

Se pun rozmarinul şi gutuia în mijlocul unei bucăţi de folie de aluminiu împreună cu zahărul, două linguriţe de unt, apoi se împachetează strâns. Se coace 1 oră şi se păstrează cald.

Pentru sos, se sotează gutuia în unt timp de 5 minute. Se adaugă vinul şi se fierbe până când scade la jumătate. Apoi, se toarnă supa de pasăre şi se fierbe totul 10 minute. Se strecoară amestecul.

Se încălzeşte cuptorul la 200° C/gaz 6. Se încinge o tigaie în care se toarnă puţin ulei pentru prăjit şi două linguriţe de unt.

Se asezonează carnea, apoi se rumeneşte în tigaie pe ambele părţi timp de 1-2 minute. Se dă carnea la cuptor pentru încă 4 minute.

Se scoate şi se lasă deoparte 10 minute. Se reîncălzeşte sosul şi se serveşte împreună cu friptura de vânat alături de garnitura de gutui.

Vanat cu garnitura de gutui coapte

Vanat cu garnitura de gutui coapte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.