Vanat pe rotite de legume
PrinteazaVanat pe rotite de legume din: cartofi, pastarnac, sare, piper, ou, ulei de masline, carne de vanat, vin rosu, jeleu de coacaze rosii, cub de supa de legume si rozmarin.
Ingrediente:
Pentru rotite:
- 3 cartofi medii, raşi pe răzătoarea mare
- 3 păstârnaci, raşi pe răzătoarea mare
- sare şi piper măcinat
- 1 albuş de ou
- un inel cu diametrul de 9 cm
- o tavă tapetată cu hârtie de copt
Pentru friptura:
- ulei de măsline pentru uns tigaia
- 2×125 g vânat
- 2 linguri cu vin roşu dulce
- 4 linguri cu jeleu de coacăze roşii
- 1/2 cub de supă de legume
- 4 fire de rozmarin
- sare şi piper măcinat
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Pentru rotiţe: Pune cartofii raşi şi păstârnacul într-un castron şi asezonează bine cu sare şi piper. Adaugă albuşul şi amestecă. Imparte compoziţia în 4. Cu ajutorul inelului formează cercuri pe care le aşezi în tavă. Coace-le timp de 45-55 minute, până devin galben-aurii, iar legumele s-au înmuiat.
Pentru friptură: Unge o tigaie cu ulei şi încinge-o bine pe foc. Taie fiecare bucată de vânat în două pentru a obţine 4 bucăţi. Asezonează-le bine cu sare şi piper. Prăjeşte-le pe ambele părţi până devin maronii. Redu focul şi adaugă vinul, jeleul, cubul de legume şi 150 ml apă. Fierbe totul timp de 10 minute.
Pentru a servi: Aşează rotiţele pe un platou, deasupra pune câte o bucată de carne şi decorează cu rozmarin. Pune sosul rămas în tigaie într-o sosieră şi serveşte imediat.
Vanat pe rotite de legume
Pofta buna!