Vânat în sos de vin roșu

Printeaza

Vânat în sos de vin roșu din: carne de vanat, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin rosu, supa de pui, foi de dafin, cimbru, sare, piper, orez sau cartofi.

 

Ingrediente:

  • 500g de carne de vânat (ex. cerb, mistreț, căprioară), tăiată în bucăți
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, tocați fin
  • 200ml vin roșu sec
  • 200ml supă de pui sau vânat (puteți folosi și apă ca alternativă)
  • 2 foi de dafin
  • 1 ramură de cimbru
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • Orez sau cartofi fierți pentru servit (opțional)

 

Mod de preparare:

Încălziți uleiul de măsline într-o cratiță adâncă sau o tigaie mare la foc mediu.

Adăugați bucățile de carne de vânat și prăjiți-le până se rumenesc pe toate părțile. Scoateți-le din tigaie și puneți-le deoparte.

În aceeași tigaie, adăugați ceapa și usturoiul tocate și căliți-le până devin aurii și aromate.

Adăugați vinul roșu și lăsați-l să fiarbă la foc mic până se reduce cu aproximativ jumătate.

Întoarceți carnea în tigaie și adăugați supa de pui sau vânat, foi de dafin și cimbru. Condimentați cu sare și piper după gust.

Reduceți căldura la minim, acoperiți tigaia și lăsați preparatul să fiarbă timp de aproximativ 1-1,5 ore sau până când carnea este fragedă și sosul s-a îngroșat.

Serviți vânatul în sos de vin roșu cald, de preferat alături de orez sau cartofi fierți pentru a absorbi sosul delicios.

Vânat în sos de vin roșu

Informații nutriționale (aproximative) pentru o porție:

  • Calorii: 300-400 kcal
  • Carbohidrați: 10-15g
  • Proteine: 25-30g
  • Grăsimi: 15-20g

 

Această rețetă de vânat în sos de vin roșu este o modalitate delicioasă de a savura carne de vânat fragedă și aromată. Sosul bogat de vin roșu completează perfect gustul intens al cărnii de vânat și face din această mâncare o alegere excelentă pentru ocazii speciale sau pentru a vă răsfăța cu ceva special într-o zi obișnuită.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Paste cu carne si spanac

Carne de vanat cu paste

Carne de vanat cu paste din: carne de caprioara, ceapa, morcov, varza, arpagic, ulei de unt, slaninuta, vin, fond de carne de vanat, pasta de tomate, cimbru, sare, piper, piper de jamaica, rigatoni. Ingrediente: 250 g carne de căprioară 1 ceapă 1 morcov 500 g varză albă 1/2 legătură de arpagic verde (sibulet) 1 lingură […]

Vanat_cu_prune

Vanat cu prune

Vanat cu prune din: file de caprioara, ulei, prune, marmelada, bere, otet, ghimbir, sare, piper, coriandru, cuisoare. Ingrediente: 400 g file de căprioară 4-5 linguri ulei de susan 150 g prune din conservă 125 ml fond de vânat (gata preparat) 3-4 linguri marmeladă de prune 3-4 linguri bere roşie 1 lingură oţet de vin roşu […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.