Tocana de vanat cu vin rosu din: ulei de masline, bacon, carne de vanat, faina, sare, piper, ceapa, usturoi, morcovi, telina, napi, ciuperci, cimbru, dafin, boabe de piper, vin rosu. Ingrediente: ulei de masline 1/2 kg de bacon, tocat 2-3 kilograme de carne de vanat , taiata bucati 3-4 linguri de faina Sare si piper negru […]
Vanat cu vin rosu si ciuperci
PrinteazaVanat cu vin rosu si ciuperci din: carne de vanat, vin rosu sec, ciuperci, ceapa, usturoi, morcovi, ulei de masline, faina, supa de pui, frunza de dafin, cimbru, sare, piper.
Ingrediente:
- 500g de carne de vanat (cerb, mistret sau iepure)
- 200ml vin rosu sec
- 200g ciuperci (champignon sau alte tipuri, dupa preferinta)
- 2 cepe mari, tocate marunt
- 3 catei de usturoi, pisati
- 2 morcovi, taiati cubulete
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri de faina
- 1 cana de supa de pui sau legume
- 1 frunza de dafin
- 1 ramurica de cimbru
- Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Incalziti uleiul de masline intr-o cratita mare si adaugati ceapa si usturoiul. Gatiti-le la foc mic pana devin translucide.
Adaugati carnea de vanat taiata in bucati potrivite si rumeniti-o usor pe toate partile.
Presarati faina peste carne si amestecati bine pentru a o acoperi uniform.
Turnati vinul rosu in cratita si lasati-l sa fiarba la foc mediu timp de aproximativ 5 minute, pana cand alcoolul se evapora si sosul se ingroasa usor.
Adaugati morcovii, ciupercile, frunza de dafin si cimbrul. Amestecati bine si lasati-le sa fiarba timp de aproximativ 10 minute.
Turnati supa de pui sau legume peste toate ingredientele, apoi reduceti focul la minim. Acoperiti cratita si lasati stufatul sa fiarba incet timp de aproximativ 1-2 ore sau pana cand carnea de vanat devine frageda si se desprinde usor de pe oase.
Gustati si ajustati condimentele cu sare si piper dupa preferinta.
Informații nutriționale (estimative) per porție:
- Calorii: 300-400 kcal
- Carbohidrați: 10-15g
- Proteine: 30-40g
- Grasimi: 10-15g
Aceasta reteta de stufat de vanat este o modalitate delicioasa de a savura carnea de vanat, cu un gust bogat si o textura frageda. Este o optiune bogata in proteine, potrivita pentru un pranz sau cina satisfacatoare.
Sarmale din carne de vanat din: carne de mistret, caprioara sau iepure, orez, ceapa, ulei, cimbru, sare, piper, suc de rosii, vin, varza, frunze de vita. Ingrediente: 2 kg carne de mistreţ, căprioară sau iepure 1 ceaşcă mare cu orez 2 cepe I ceaşcă mare cu ulei 2 linguri cu cimbru mărunţii sare piper măcinat 1 […]
Pofta buna!