Vanata coapta la gratar cu feta si sos
PrinteazaVanata coapte la gratar cu feta si sos din: vanata, sos pesto, cubulete de rosii, branza feta, ulei de masline, sare de mare, piper, ardei rosu si usturoi.
- 1 vanata
- 10 g sos pesto
- cubulete de rosii decojite 1 lingura (1/2 rosie)
- 1 bucata ceapa verde
- 25 g branza feta
- ulei de masline
- sare de mare
- sare
- piper
- 100 g pasta de ardei rosu
pasta de ardei rosu:
- 1 ardei rosu
- 200 g ulei de masline
- 30 ml apa
- usturoi
- sare
Mod de preparare:
Ardeiul roşu sau gogoşarul se taie cubuleţe (după ce s-au scos sâmburii şi seminţele). Acestea se pun într-o crăticioară mai înaltă, se acoperă cu ulei de măsline şi se adaugă trei căţei de usturoi. Se pune acest amestec la fiert, la foc domol, timp de două ore, până cănd se topeşte ardeiul.
Se scurge de ulei şi se dă la blender cu 30 ml apă şi 50 ml de ulei. Vănăta se coace, se curăţă şi se lasă la scurs. Se taie pe jumătate pe lungime, deschizăndu-se în două părţi. Deasupra, se adaugă cubuleţele de roşie, ceapa verde, cubuleţele de brânză feta, sarea de mare, uleiul de măsline. Se decorează cu sos pesto şi pasta de ardei roşu, pe o parte şi pe cealaltă.
Vanata coapte la gratar cu feta si sos
Pofta buna!
Inca nu au aparut vinetele …