Vanila cupcake cu glazura
PrinteazaVanila cupcake cu glazura din: unt, zahar, cacao, oua, faina, lamaie, vanilie, stafide, praf de copt, crema de branza, frisca.
- 110 g unt cu 82% grăsime
- 110 zahăr cristal
- 30 g cacao
- 2 ouă
- 110 g făină
- răzătura de la 1 lămâie
- 1 picătură de esenţă de vanilie
- 50 g stafide macerate în suc de merişoare
- 5 g praf de copt
Glazura de brânză:
- 100 g unt cu 82% grăsime
- 200 g cremă de brânză
- 300 g frişcă bătută cu 35% grăsime
Mod de preparare:
Intr-un bol se mixează untul cu zahărul până îşi schimbă culoarea; se adaugă ouăle unul câte unul, apoi restul materiilor prime. Se coc în forme 18-20 minute la 160°.
Se dau la rece.
Pentru glazură: se amestecă brânza cu untul moale (la temperatura camerei), apoi se pune frişca bătută, se omogenizează şi se dă la frigider o jumătate de oră. Se şpriţează deasupra brioşei.
Pofta buna!