Vareniche cu cartofi

Printeaza

O reteta de vareniche cu cartofi din: faina alba, ceapa, bicarbonat, cartofi, oua, zer cald, piper negru, ulei, sare, carne, ciuperci si smantana.

Ingrediente:Vareniche cu cartofi

  • 500 g făină albă
  • 3 cepe
  • 1 linguriţă rasă bicarbonat
  • 500 g cartofi
  • 2 ouă
  • 1 pahar zer cald
  • piper negru pisat
  • ulei şi sare

umplutura:

  • carne (sau brânză, vişine)
  • 300 g ciuperci
  • 250 g smântână

Mod de preparare:

Făina, sarea, bicarbonatul şi ouăle sc amestecă bine. Se adaugă zerul şi se frământă un aluat. Separat, din cartofii fierţi se face un piure cu piper şi multă ceapă prăjită în ulei încins, ce se lasă la rece.

Se amestecă împreună, omogenizându-se bine. Pe masa de lucru sc întinde un aluat subţire, ce se taie cu buza unui pahar în formă dc semilună.

Pe jumătate dintre ele se pune umplutura dorită şi se lipeşte cealaltă jumătate, cu dinţii furculiţei presând marginile.

Se pun la fiert în apă clocotită cu sare şi se lasă până încep să iasă la suprafaţă. Se scot cu o strecurătoare şi se lasă la scurs.

Se aşează pc platoul de servit şi se toarnă deasupra ciuperci călite în unt şi smântână.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.