Varza a la Bihor

Printeaza

O reteta de varza cu carne de porc tocata, orez, smantana, ulei, ceapa, sare, cimbru, boia dulce si marar.

Ingrediente:Varza a la Bihor

  • 1 kg carne porc tocată
  • 150 g orez
  • 250 g smântână
  • 50 ml ulei (pentru călit carnea)
  • 2 cepe mari
  • sare
  • condi­mente (cimbru, boia dulce, mărar)

 

Mod de preparare:

Pui orezul la fiert pentru 8-10 minu­te. Varza o laşi în apă rece la desărat (schimbi apa de câteva ori, ca să iasă toată sarea).

Intr-o tigaie mai mare pui uleiul şi ceapa tăiată cât mai mărunt, iar când ceapa s-a aurit puţin, adaugi car­nea tocată şi o căleşti până se pătrunde bine (adaugi din când în când puţină apă).

Când carnea e gata, pui puţină sare şj condimentele.

Fierbi orezul, apoi îl treci printr-un jet de apă rece. Scoţi varza din apă cu mâna şi o strângi bine între mâini (o storci între pumni), într-o cratiţă cu fundul plat pui un pic de ulei (ungi şi marginile), un strat de varză, unul de smântână, unul de orez, apoi jumă­tate din carnea tocată, un nou strat de varză, unul de smântână, unul de orez şi cealaltă jumătate de carne tocată, iar ultimul strat tre­buie să fie de varză.

Deasupra pui puţină smân­tână. Dai cratiţa la cuptor cam 40-45 minute. Când e gata, serveşti varza caldă cu smântână.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.