Varza a la Cluj cu carnati

Printeaza

Varza a la Cluj cu carnati din: carne de porc, varza, carnat, orez, sos de rosii, sare, piper, ulei, boia, ceapa, marar.

Ingrediente:Varza a la Cluj cu carnati

  • 500 g carne de porc tocată
  • 1 varză de mărime potrivită
  • câteva feliuţe de cârnat afumat
  • 100 g orez
  • 200 ml sos de roşii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • boia
  • 1 ceapă
  • mărar

 

Mod de preparare:

Incingi o lingură de ulei într-o tigaie, tai ceapa mărunt şi o căleşti, apoi adaugi carnea tocată. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Intre timp, fierbi orezul cu un praf de sare şi când e gata, îl scurgi. După ce rumeneşti carnea, adaugi orezul, sosul de roşii, boiaua, mărarul şi potriveşti de sare şi piper. Amesteci bine şi laşi de­oparte compoziţia.

Toci varza, o condimentezi cu sare şi o căleşti în ulei, într-o cratiţă. între timp, adaugi puţi­nă apă fierbinte şi amesteci, ca să nu se lipească. O iei de pe foc când s-a înmuiat şi s-a evaporat apa.

Toci puţin mărar, adaugi o parte din sosul de roşii, sare şi piper, după gust.

Pregăteşti o tavă, stropeşti cu ulei şi adaugi câteva linguri  de sos de roşii. Pui jumătate din varza tocată, stropeşti cu
sos de roşii şi aşezi compoziţia de carne.

Pui sos de roşii şi restul de varză. Adaugi câteva feliuţe de cârnat afumat şi dai tava la cuptorul încins, în prealabil, până se rumeneşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.