Varza a la Cluj cu carne de porc
PrinteazaVarza a la Cluj cu carne de porc din: varza, ceapa, ulei, cimbru, orez, apa, carne de porc, smantana, marar, sare, piper.
- o varză mare
- 4 cepe
- 4 linguri ulei
- cimbru
- 200 g orez
- un litru apă
- un kg carne de porc tocată
- 300 g smântână grasă
- o legătură mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Două cepe tocate se pun la călit în ulei. Când s-au înmuiat, se adaugă varza tocată şi cimbrul. Se toarnă 500 ml apă si se lasă la fiert 30 de minute.
Orezul se fierbe în apă cu sare 15 minute. Se scoate orezul, se trece sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs în strecurătoare.
Carnea se căleşte în tigaie, se adaugă restul de ceapă mărunţită, sare, piper şi se mai lasă 10 minute.
Intr-un vas de cuptor uns cu ulei se pune un prim strat de varză si apoi orezul amestecat cu carnea. Se acoperă cu restul de varză, se toarnă smântână, se pune mărar tocat si se dă la cuptor pentru 60 de minute.
Se serveşte cu smântână.
Varza a la Cluj cu carne de porc
Pofta buna!