Varza a la Cluj cu smantana
PrinteazaVarza a la Cluj cu smantana din: varza, carne tocata, ceapa, orez, bulion, smantana, ulei, sare, piper, busuioc.
- 800 g varză acră
- 500 g carne tocată amestec
- 2 cepe
- 150 g orez
- 100 ml bulion
- 100 ml smantană
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
- busuioc verde
Mod de preparare:
Orezul se fierbe 5 minute în apă cu un praf de sare. Ceapa tocată mărunt se căleşte în ulei. Se adaugă apoi carnea şi se lasă şi aceasta la călit până ce işi schimbă culoarea.
Se potriveşte gustul de sare şi pipr.
Într-o tavă de cuptor se pun straturi alternative de varză acră tocată fin, orez fiert şi carne cu ceapă, până la epuizarea ingredientelor.
Se toarnă bulionul desfăcut cu putină apă, se lasă la cuptor 40 de minute. Se scoate apoi, se pune smântâna şi se mai lasă la cuptor pentru 10 minute.
Pofta buna!