Varza a la Cluj cu smantana

Printeaza

Varza a la Cluj cu smantana din: varza, carne tocata, ceapa, orez, bulion, smantana, ulei, sare, piper, busuioc.

Ingrediente:Varza a la Cluj cu smantana

  • 800 g varză acră
  • 500 g carne tocată amestec
  • 2 cepe
  • 150 g orez
  • 100 ml bulion
  • 100 ml smantană
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • busuioc verde

 

Mod de preparare:

Orezul se fierbe 5 minute în apă cu un praf de sare. Ceapa tocată mărunt se căleşte în ulei. Se adaugă apoi carnea şi se lasă şi aceasta la călit până ce işi schimbă culoarea.

Se potriveşte gustul de sare şi pipr.

Într-o tavă de cuptor se pun straturi alternative de varză acră tocată fin, orez fiert şi carne cu ceapă, până la epuizarea ingredientelor.

Se toarnă bulionul desfăcut cu putină apă, se lasă la cuptor 40 de minute. Se scoate apoi, se pune smântâna şi se mai lasă la cuptor pentru 10 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.