Varză a la Cluj
PrinteazaVarză a la Cluj
- 2 kg varză
- 250 g orez
- 2-3 cepe
- 1 lingură pastă de tomate
- 250 ml suc de roşii
- 1 lingură vegeta
- condimente pentru varză
- 100 g smântână
Mod de preparare:
Se toacă ceapa mărunt, se căleşte cu apă şi ulei, se adaugă orezul, pasta de tomate, se stinge cu 3-4 căni de apă, se potriveşte de sare şi se fierbe 15 minute. Varza tocată se înăbuşă în suc de roşii şi puţin ulei, până se înmoaie, amestecându-se continuu.
Se adaugă condimente pentru varză şi vegeta după gust. într-un vas de Jena, se pune un strat de varză, unul de orez, se netezeşte şi tot aşa până se termină compoziţia de orez şi de varză.
Ultimul strat trebuie să fie de varză care, se garniseşte cu smântână. Vasul se introduce la cuptor încins 30-40 de minute.
Poftă bună!