Varza cu carne de berbec din: carne de oaie, varza acra, ceapa, ulei, bulion, piper, dafin, cimbru. Ingrediente: 1 kg carne de oaie (berbec) 1-2 verze acre 2-3 cepe 3 linguri ulei (untură) 2 linguri bulion piper boabe (spart uşor) foi de dafin cimbru Mod de preparare: Carnea se opăreşte în prealabil (cam 20 […]
Varza acra cu berbec
PrinteazaVarza acra cu berbec din: carne de berbec, varza, untdelemn, bulion, piper, apa.
- 1 kg carne de berbec (costiţe)
- o varză mare sau 2 verze mai mici
- 3-4 linguri untdelemn
- o lingură bulion
- piper boabe
- apă
Mod de preparare:
Se spală carnea şi se pune la fiert, înăbuşit, în apă cu untdelemn, până se înmoaie.
Separat, se spală varza şi, dacă este prea acră, se ţine 30 de minute, în apă caldă, după care se taie fâşii subţiri.
După ce carnea s-a înmuiat, se adaugă varza, se amestecă, se pun boabe de piper şi se continuă fierberea, înăbuşit, până se înmoaie şi varza.
Se adaugă bulionul subţiat cu puţină apă, se bagă cratiţa în cuptor şi se lasă să fiarbă, la un foc potrivit de tare.
Când a scăzut bine şi s-a rumenit frumos pe deasupra, se scoate din cuptor şi se serveşte cu mămăliguţă.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Piept de berbec cu garnitura de varza cu afumatura
Piept de berbec cu garnitura de varza cu afumatura Ingrediente: 1,600 kg piept de berbec 1,250 kg varză acră 100 g afumătură 1 ceapă sare piper cimbru 4 căţei usturoi 500 g roşii 150 g ulei 1 1/2 lingură făină 40 g unt 2 gălbenuşuri 40 g telemea Mod de preparare: Se scot […]
Pofta buna!