Varza acra cu afumatura si crenvusti
PrinteazaO reteta delicioasa de varza acra cu afumatura si crenvusti din: varza, ceapa, vin rosu, crenvusti si afumatura.
- 1 varza de 1 kg
- 2 cepe
- 2 pahare vin rosu
- 4 crenvusti
- 200 g afumatura
Mod de preparare:
Procedezi aşa: în funcţie de cât de sărată este varza, cu o seară înainte sau doar cu câteva ore înainte, pui varza în apă rece să se desăreze.
Cureţi şi tai ceapa mărunt şi o aşezi pe fundul unei cratiţe. Tai varza fideluţă, o scurgi foarte bine şi o pui peste ceapă. Peste ea aşezi feliile de afumătură, torni vinul şi dai la cuptor pentru 50 de minute.
Când varza e aproape gata, fierbi crenvurştii şi aduci la masă fiecare porţie de varză cu un crenvursti deasupra.
Pofta buna!