Varză acră cu afumătură
PrinteazaVarză acră cu afumătură din: slanina, carnati afumati, varza acra, bulion, foaie de dafin si boabe de piper.
- 100 g slanina
- 4 carnati afumati
- o varza acra, medie
- 2 linguri bulion
- o foaie dafin
- cateva boabe piper
Mod de preparare:
intr-o cratita cu fund dublu se pune slanina taiata bucatele sa se topeasca. Intre timp, se toaca varza si se lasa la scurs.
Dupa ce slanina s-a prajit si s-au obtinut jumari, peste ea se pun carnatii si se lasa sa se caleasca. Se pune apoi varza si se caleste 5 minute alaturi de carnati.
Bulionul se desface cu apa, se toarna peste varza, se adauga foaia de dafin si piperul si se da vasul la cuptor pentru 40 de minute.
Varză acră cu afumătură
Pofta buna!
Imi place mult niste varza cu carnati sau afumatura 🙂