Varza acra cu carnati afumati
PrinteazaVarza acra cu carnati afumati din: varza, ceapa, morcov, carnati, ulei, bulion, vin, piper, dafin.
- o varză acră medie
- 2 cepe
- un morcov
- 4 cârnaţi afumaţi
- 4 linguri ulei
- o lingură bulion
- 250 ml vin alb sec
- 2 foi dafin
- 10 boabe piper
Mod de preparare:
Carnaţii tăiaţi se căiesc în două linguri de ulei şi se scot.
Se pune şi restul de ulei şi se căleşte varza tocată cu ceapa şi morcovul mărunţite, amestecând mereu, timp de 20 de minute.
Se toarnă bulionul desfăcut cu vin, se adaugă foile de dafin şi boabele de piper, se iasă să dea un clocot şi apoi se transferă la cuptor.
Se ţine 30 de minute, se pun cârnaţii şi se mai lasă 10 minute la cuptor.
Pofta buna!