Varza acra cu carne
PrinteazaVarza acra cu carne
- 750 g carne
- varză acră
- zeamă de varză
- 2 linguri grăsime
- 3-4 roşii (sau bulion de roşii)
- 1 ardei gras
- piper (boabe)
Mod de preparare:
Desfacem varza în foi, curăţăm vinele groase, punem 3-4 foi unele peste altele, facem un rulou şi tăiem fin ca tăiţeii.
Umplem jumătate din cratiţă, aşezăm carnea crudă, tăiată în bucăţi potrivite, iar deasupra punem varză.
Umplem cu zeamă de varză îndoită cu apă, adăugăm grăsimea, roşiile (sau bulion de roşii), ardeiul gras şi piper boabe. Lăsăm să fiarbă înăbuşit.
Din cand în cand scuturăm cratiţa ca să nu se prindă varza. După 2 ore este gata. Trebuie să fie bine scăzută. Servim la masă cu mămăliguţă.
Este mai gustoasă dacă o pregătim din ajun.
Pofta buna!