Varza acra cu carne

Printeaza

Varza acra cu carne

Ingrediente:Varza acra cu carne

  • 750 g carne
  • varză acră
  • zeamă de varză
  • 2 lin­guri grăsime
  • 3-4 roşii (sau bulion de roşii)
  • 1 ardei gras
  • piper (boabe)

 

Mod de preparare:

Desfacem varza în foi, curăţăm vinele groase, punem 3-4 foi unele peste al­tele, facem un rulou şi tăiem fin ca tăiţeii.

Umplem jumătate din cratiţă, aşe­zăm carnea crudă, tăiată în bucăţi po­trivite, iar deasupra punem varză.

Um­plem cu zeamă de varză îndoită cu apă, adăugăm grăsimea, roşiile (sau bulion de roşii), ardeiul gras şi piper boabe. Lăsăm să fiarbă înăbuşit.

Din cand în cand scuturăm cratiţa ca să nu se prindă varza. După 2 ore este gata. Trebuie să fie bine scăzută. Servim la masă cu mă­măliguţă.

Este mai gustoasă dacă o pregătim din ajun.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.