Varză acră cu măsline si maioneză

Printeaza

Varză acră cu măsline si maioneză din: varza acra, morcov, muschi file, maioneza, ulei, masline negre, mustar dulce, cimbru, sare, piper si zeama de lamaie.

Ingrediente:Varza_acra_cu_masline_si_maioneza

  • 1 kg varza acra
  • 1 morcov mare
  • 400 g muschi file gata preparat
  • maioneza din 2 oua /(1 ou fiert tare si 1 galbenus crud)
  • 200 ml ulei pentru maioneza
  • 100 g masline negre
  • 2 lingurite mustar dulce
  • 1 lingura cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie, optional

 

Mod de preparare:

Tăiaţi varza foarte fin şi muşchiul în cubuleţe. Puneţi-le într-un castron şi adăugaţi morcovul curăţat şi ras pe răzătoarea cu ochiuri mici şi măslinele.

Preparaţi maioneza din muştar şi gălbenuşuri, adă­ugând în fir subţire uleiul şi amestecaţi încontinuu.

Condimentaţi, după plac, cu sare, cimbru şi piper. Puneţi maioneza peste ingredi­entele din castron.

Amestecaţi pentru omogenizare. Dacă varza nu este suficient de acră, adăugaţi putină zeamă de lămâie.

Varză acră cu măsline si maioneză

Varza_acra_cu_masline_si_maioneza

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. varza acra cu masline si maioneza am mancat la mama, o bunatate

  2. Valentina Negrescu

    Varza acra cu masline e de post, nu-i asa?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.