Varză acră cu măsline si maioneză
PrinteazaVarză acră cu măsline si maioneză din: varza acra, morcov, muschi file, maioneza, ulei, masline negre, mustar dulce, cimbru, sare, piper si zeama de lamaie.
- 1 kg varza acra
- 1 morcov mare
- 400 g muschi file gata preparat
- maioneza din 2 oua /(1 ou fiert tare si 1 galbenus crud)
- 200 ml ulei pentru maioneza
- 100 g masline negre
- 2 lingurite mustar dulce
- 1 lingura cimbru uscat
- sare
- piper
- zeama de lamaie, optional
Mod de preparare:
Tăiaţi varza foarte fin şi muşchiul în cubuleţe. Puneţi-le într-un castron şi adăugaţi morcovul curăţat şi ras pe răzătoarea cu ochiuri mici şi măslinele.
Preparaţi maioneza din muştar şi gălbenuşuri, adăugând în fir subţire uleiul şi amestecaţi încontinuu.
Condimentaţi, după plac, cu sare, cimbru şi piper. Puneţi maioneza peste ingredientele din castron.
Amestecaţi pentru omogenizare. Dacă varza nu este suficient de acră, adăugaţi putină zeamă de lămâie.
Varză acră cu măsline si maioneză
Pofta buna!
varza acra cu masline si maioneza am mancat la mama, o bunatate
Varza acra cu masline e de post, nu-i asa?