Varza acra cu masline (varianta)
PrinteazaVarza acra cu masline din: varza, masline, ceapa, bulion, boia, ulei.
- 1 varză acră
- măsline după dorirjţă
- 1 ceapă mare
- 1 lingură bulion de roşii sau 1 linguriţă-boia de ardei
- 5 linguri de ulei
Mod de preparare:
Varza se curăţă de primele foi şi de părţile groase şi se pune în apă pentru 1-2 ore, ca să-şi piardă din sare, apoi foile se rulează şi se taie foarte subţire.
Ceapa se curăţă, se taie solzişori şi se pune într-o cratiţă cu ulei, la foc mic, împreună cu varza, ca să se înmoaie.
Apoi se adaugă bulion sau boia de ardei, apă cât să acopere şi se pune să fiarbă în cuptor vreo 2-3 ore.
Când este aproape fiartă, se pun măslinele; se lasă în cuptor până scade.
Pofta buna!