Varza cu afumatura – usor de preparat
PrinteazaVarza cu afumatura din: varza, morcovi, ceapa, piept afumat de porc, ulei, marar, bors, sare, piper.
- o varza mica, proaspata
- 2 morcovi
- o ceapa
- 300 g piept afumat de porc
- 2-3 linguri ulei
- o legatura marar
- 150 ml bors
- sare
- piper
Mod de preparare:
Varza se toacă mărunt, iar morcovii se trec prin râzătoare.
Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit, în ulei, într-o cratiţă încăpătoare alături de varză şi morcovi. Se lasă 10-15 minute pe foc amestecând continuu.
Se taie mărunt pieptul afumat şi se pune în varză. Se lasă 5 minute pe foc.
Apoi, în varză se toarnă borşul fiert separat şi se dă la cuptor 40 de minute.
Se aduce la masă cu mărar deasupra, sare şi piper proaspăt râşnit.
Varza cu afumatura
Pofta buna!
Ce pofta mi-ai facut de o varza