din: burta de vita, ceapa, morcovi, cartofi, usturoi, ulei, supa de pui, faina, boia de ardei, smantana, zeama de lamaie, patrunjel. Ciorba de burtă este un preparat tradițional din bucătăria românească, iar această rețetă adaugă o notă de eleganță cu ingredientele și aromele sale. De-a lungul […]
Varza cu afumatura
PrinteazaVarza cu afumatura din: varza acra, costita afumata, ceapa, pasta de tomate, ulei, boia de ardei dulce, cimbru, foi de dafin, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 varza acra mare
- 400 g costita afumata
- 1 ceapa mare
- 2 linguri pasta de tomate
- 50 ml ulei
- 1 lingura boia de ardei dulce
- 3-4 fire cimbru uscat
- 3 foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Varza cu afumatura: Prăjiţi în ulei, într-o cratiţă mai înaltă costiţa tăiată în bucăţi potrivite. După 6-7 minute adăugaţi ceapa tocată mărunt, apoi după 3-4 minute, puneţi şi varza tăiată fideluţă.
Când aceasta s-a înmuiat, puneţi pasta de tomate, boiaua, cimbrul, foile de dafin, o cană cu apă şi potriviţi de sare şi piper.
Amestecaţi bine, acoperiţi cratiţa cu un capac şi puneţi-o în cuptor la foc potrivit pentru 70 de minute.
Pofta buna!
rosii, ceapa, usturoi, otet de cidru de mere, zahar brun, sare, piper negru, cuisoare, scortisoara, nucsoara. Ingrediente: 2 kg roșii coapte și zemoase 1 ceapă mare, tocată mărunt 2 căței de usturoi, mărunțiți 1/2 cană oțet de cidru de mere 1/2 cană zahăr brun 1 lingură sare 1/2 […]