Varză albă picantă si aromata
PrinteazaIngrediente:
- 1,5 kg varză nouă
- 200 ml lapte
- 1 lingură făină
- 1 lingură vegeta
- 4-5 căţei de usturoi
- cimbru
- mărar
- 1 -2 linguri suc de lămâie
- 3-4 linguri ulei
Mod de preparare:
Varza se curăţă, se spală şi se taie fideluţă, după care se pune la înăbuşit cu ulei şi puţină apă. Se acoperă cratiţa, amestecân- du-se din când în când, până ce varza este bine înăbuşită. Spre sfârşit, se adaugă cimbru, mărar şi vegeta.
Separat, se face un sos din lapte, făină, usturoi pisat şi suc de lămâie şi se adaugă peste varza scăzută. Compoziţia astfel obţinută se pune într-un vas de Jena şi se dă la cuptor 10-15 minute.
Poftă bună!
Este foarte buna. Chiar imi place