Varza aromata cu ciolan
PrinteazaVarza aromata cu ciolan din: varza, ceapa, ulei, bere, ciolan, mustar, piper.
- 1 varză
- 2 cepe
- 2 linguri ulei
- 200 ml bere
- boabe de piper
- 2 foi de dafin
- 1 ciolan
- 200 g muştar picant
- 300 ml bere
Mod de preparare:
Ciolanul de porc se unge pe toată suprafaţa cu muştar şi se aşază într-un vas înalt. Se toarnă 300 ml bere şi se dă la cuptorul încins cca 50 minute.
Intre timp, se toacă varza. Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se căleşte ceapa tăiată peştişori. După ce a devenit aurie, se adaugă varza şi se călesc împreună.
Se toarnă 200 ml bere şi se lasă la fiert 30 minute, cu boabe de piper şi foi de dafin.
Preparatul se serveşte pe un platou cu varză drept pat şi deasupra ciolanul.
Pofta buna!