Varza cu arpacas
PrinteazaVarza cu arpacas din: arpacas, varza, patrunjel, menta, ceapa, ulei, lamaie, sare, piper.
- 1 pahar arpacaş
- 1 varză mică
- 5 legături pătrunjel verde
- 1 legătură mentă verde
- 1 ceapă mare
- 1 căniţă ulei de măsline
- suc de lămâie
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Arpacaşul se curăţă de impurităţi, se spală şi se scurge bine. Se toarnă peste el sucul de lămâie şi se lasă la rece o jumătate de oră.
Pătrunjelul şi menta se taie mărunt, se spală bine sub jetul de apă rece şi se lasă împreună să se scurgă. Roşiile se opăresc în apă fiartă, se decojesc, se elimină seminţele şi se taie cubuleţe. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt.
Peste arpacaş se toarnă amestecul pătrunjel-mentă, apoi roşiile, amestecându- se bine. Se pun ceapa şi uleiul de măsline, amestecându-se din nou foarte bine. Varza se scobeşte şi se toarnă în cavitate amestecul obţinut anterior.
Se prepară la cuptor, la foc mic.
Pofta buna!